Referat fra forældrebestyrelsesmødet d. 27.08.2024
Sted: Mikksbro
Mødedeltagere:
Forældrerepræsentanter: Marie Baagø Krog, Lise Lotte Nyholm, Trine Friis, Sarah Hilsløv Friis, Louise Kruse, Marianne Arentoft
Personalerepræsentanter: pæd.: Brith, pæd.: Mette A., dagtilbudsleder Mette Buus
Afbud:
Konstituering:
Vi skal konstituere en ny bestyrelse, da vores bestyrelsesformand desværre er trådt ud af bestyrelsen.
Vi takker Berit Hytteballe for et stort engagement, samt et fantastisk samarbejde.
Bestyrelsespost | Navn |
Formand | Lise Lotte Nyholm |
Næstformand | Trine Friis |
Ordinært medlem | Sarah Hilsløv Friis |
Ordinært medlem | Marie Baagø Krog |
Ordinært medlem/referent | Marianne Arentoft |
Suppleant | Louise Kruse Dam Jensen |
Personalerepræsentanter | Mette Arno, Søstjernen / Brith Rasmussen, Mikkelsbro |
Dagtilbudsleder | Mette Buus |
Forældrebestyrelsen udarbejder et høringssvar ang. Budget 2025
link er sendt på forhånd til forberedelse.
Reducering i åbningstid:
Det er positivt at man som Middelfart kommune vil slå sig på at være en attraktiv kommune at bosætte sig i som børnefamilie, men det skal harmonere med arbejdslivet, der for en del består af 37 timer, plus transport.
Vi frygter at det vil betyde, at nogle forældre ikke kan varetage et fuldtidsjob, og ligeledes er den offentlige transport ikke tilgængelig.
Den offentlige transporttid, er længere fordi det er fra et yderområde, hvor den offentlige transporttid er længere og dermed skal man bruge mere tid til og fra arbejde.
Hvis man ikke kan passe et fuldtidsarbejde, bliver det dårligere for kommunen, fordi det vil betyde en reducering i skatteindtægterne.
Der tales om at Middelfart kommune vil have alle i fuldtidsarbejde, men dette vil skabe problemer ved at skære i timerne på åbningstiderne.
Yderligere lukkedage:
Der vil opstå nedsat fleksibilitet for personalet, der ikke selv kan råde over deres ferie, og ligeledes med de familier der ikke har skolebørn, så er deres ferie pludseligt også fastlagt.
Man kan ikke være en attraktiv børnekommune, fordi man kommer til at gå ind og råde over ca. 27 dage ud af de 30 dage personalet kan afholde ferie.
Der siges at man skal tilbyde fleksibilitet, men ligeledes skal man tilbyde nødpasning.
Der skal være gensidig respekt og samarbejde med forældende, men denne vil frafalde, fordi man som familie så kan ende med at føle sig presset til at afholde ferie i en periode. Så nogle forældre vil måske føle de skal sende sine børn afsted for at få mest muligt ud af deres betaling og tid.
Man kunne foreslå at man skulle have mere samlet nødpasning, så der ikke er børnehuse med få km afstand der begge holder åbent. Så man måske kunne samle flere børnehuse, og dermed spare på antallet af åbningssteder. F.eks. hvis man kører sampasning mellem Nørre Aaby børnehus og Ejby børnehus, dette vil spare på udgifterne.
Er der lige så mange lukkeuger i de omkringliggende kommuner, eller vil det gøre Middelfart kommune mindre attraktiv som kommune.
I f.eks. Fredericia kommune er der umiddelbart kun 1/3 af de lukke dage som vi har i Middelfart kommune.
Renovering/kapacitet:
Det er fantastik der skal åbnes flere institutioner, men man mangler lidt at der er lige vilkår for alle børnene, i forhold til at det er mangel på renovationsposterne i forhold til at pengene bliver brugt på at bygge nye børnehuse.
Nedlæggelse af puljen til flersprogede børn:
Det er glædeligt at man på skoleområdet har valgt at komme flere penge i puljen til de tosprogede børn, men det er ærgerligt at disse penge tages fra børnehusene, fordi det er her der skal sættes ind fra en start, det kan kræve tolk, det kræver flere møder, og personalet skal sætte ind for at lære barnet at tilpasse sig ind.
Der er evidens for at hvis man er udfordret sprogligt når man er 5-6 år, at så er man fagligt udfordret i skolen, så det er vigtigt at man sætter ind fra en tidlig alder.
Da der er 20% flersproget børn i vores børnehus, vil der være en del der kan blive udfordret hvis der ikke er økonomi til at man kan få dem lært sproget bedst muligt. Så ved at fjerne puljen til dem, så vil man ikke kunne afhjælpe dem til at lære dem dansk.
Man skal sørge for at kunne lave en tidlig indsats fordi det er i de små år børnene skal lære at tale, man skal have det grundlæggende ind fra start, førend man kan bygge oven på.
Hvis man tager statens pulje til de udsatte børn, og skal dele den imellem de udsatte børn, og de tosprogede at man vil tage pengene fra nogle der har brug for dem, så man skal sørge for at have to individuelle puljer, så man kan sætte ind fra en tidlig alder.
Råderum:
Der er snak om at der skal skære en stilling i fysioterapeut og ergoterapeutteamet, dette giver ingen mening, fordi der stadig er en længere ventetid, men man kunne måske spare 3,5 års undersøgelse af en sundhedsplejerske, da nogle forældre og personale ikke ser dette tilbud som et relevant tilbud.
Men med besøg af en ergoterapeut eller en fysioterapeut, giver det et bedre samarbejde mellem dem og personalet fordi, man får dem ud i børnehuset. Man kan spare med dem i en tidlig indsats fordi de kommer i huset, og man dermed ikke behøver vente i en længere periode (4 måneder), så på den måde kan man sætte ind tidligere.
Øvrige udvidelser:
Vi anerkender at de kigger på højere kvalitet i daginstitutionerne gennem opnormering af pædagogisk personale, og mere tid til ledelse.
Det er afgørende for personalet at der er et lederteam som de stoler på og ønsker at arbejde under, for hvis lederen stopper, vil der være en stor risiko for at en del af den kendte personalegruppe vil stoppe. Det er en dyr løsning at lederens tid 85% er medregnet i at lederen skal være som en del af personalegruppe, og dermed kun 15% til ren ledelse.
Vi opfordrer til at man kigger på de reelle nomeringstal, altså de timer der er ved børnene (de varme hænder)
Det er positivt at Middelfart kommune har valgt at beholde Middelfart bussen.
Brug af Aula – udarbejder principper for brug af Aula, v, Trine Friis
Hvad skal der være / ikke være på Aula, der er blevet sendt et opslag ud på Aula, omkring gymnastik i søstjernen, der er lidt snak om hvad man må sende ud og ikke må sende ud, for at relevante opslag ikke drukner i ”andre” opslag.
Vi afventer og ser om der kommer flere opslag, og hvis ikke der gør det, så gør vi ikke mere ved det, men kommer der flere af disse opslag så skal det tages op igen, om der skal laves nogle retningslinjer omkring brugen af Aula.
Eventuelt
Sommerfest, skal denne holdes sammen eller hver især, fordi der er en del af søstjernens forældre og børn der har fravalgt sommerfesten, fordi den ligger i Mikkelsbro, personalet har i overvejelsen og spørge om hvad grunden er til at de fravælger sommerfesten, for at følge op på om den skal holdes fælles hvert år, eller om den skal holdes hver for sig, eller om sommerfesten, måske ikke skal afholdes.
Husk forældremøde med Ulla Dyrløv – 07.11.2024 klokken 18:30
Næste møde:
Tirsdag d. 03.12.2024 – klokken 17:00 – 19:00 i Søstjernen